Uw mandje

Uw winkelmandje is nog leeg.

Aanvulling vitamine D voor kinderen met ‘zon-gebrek’

Britse kinderen hebben zo’n groot gebrek aan vitamine D, de ‘zonlichtvitamine’, dat artsen meer supplementen voorschrijven dan ooit. De afgelopen tien jaar nam het aantal recepten voor de vitamine zienderogen toe. Kinderen met een tekort aan vitamine D kunnen last hebben van toevallen en rachitis en zij hebben een hoog niveau nodig voor gezonde tanden, botten en spieren. Maar de combinatie van een ‘veilig zonnen’-advies, waarbij bijna elk zonnestraaltje als gevaarlijk wordt gezien, en een leven binnenshuis heeft geleid tot een hele generatie kinderen met een gebrek aan de vitamine. Als gevolg daarvan zijn huisartsen supplementen gaan voorschrijven. Uit rapporten van 723 praktijken in Groot-Brittannië bleek dat in 2016 12.277 kinderen voor het eerst vitamine D kregen, een 25-voudige stijging ten opzichte van 2008. Een derde van de kinderen vertoonde echter symptomen van een vitamine D-gebrek. Dat kan leiden tot allerlei vormen van pijn en vermoeidheid en in de meeste gevallen had de dokter niet getest op een tekort.

Bron: BMJ Open, 2019; 9: e031870

Image

Proactieve ondersteuning van uw organen

Met het assortiment natuurlijke voedingssupplementen van Macrogenix werkt u proactief aan de ondersteuning van uw organen en daarmee aan uw gezondheid.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.