Uw mandje

Uw winkelmandje is nog leeg.

Mensen die extra vitamines slikken, herstellen sneller

Mensen die een multivitamine en hoge doses zink en vitamine C slikken, zijn gezonder en herstellen sneller van ziekte, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ze beschikken over hogere biomarkers voor immuniteit en meer witte bloedcellen die binnendringende virussen doden. Ze hebben ook hogere niveaus van vitamine C en zink in hun bloed, zeggen onderzoekers van de Amerikaanse Oregon State University. De onderzoekers gaven supplementen aan een groep van 42 gezonde mensen tussen de 55 en 75 jaar en ontdekten dat ze, naast verbetering van het immuunsysteem, minder ziektedagen, minder ernstige symptomen en een snellere hersteltijd hadden.

Image

Functioneren van immuunsysteem
Volgens hoofdonderzoeker Adrian Gombart waren de verschillen tussen degenen die dat niet deden ‘opvallend’. De behoefte aan supplementen wordt groter naarmate we ouder worden, en ongeveer een derde van de oudere volwassenen in de Verenigde Staten heeft een tekort aan tenminste één micronutriënt. Dit tekort kan leiden tot een minder goed functioneren van het immuunsysteem, vaak gepaard gaand met een hogere ontstekingsgraad en een afname van de T-celfunctie, voegde Gombart eraan toe. De deelnemers aan de studie kregen 700 mg vitamine A, 400 IE vitamine D, 45 mg vitamine E, 6,6 mg vitamine B6, 400 mg foliumzuur, 9,6 mg vitamine B12, 1000 mg vitamine C, 5 mg ijzer, 0,9 mg koper, 10 mg zink en 110 mcg selenium.

Bron: Nutrients

Proactieve ondersteuning van uw organen

Met het assortiment natuurlijke voedingssupplementen van Macrogenix werkt u proactief aan de ondersteuning van uw organen en daarmee aan uw gezondheid.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.