Uw mandje

Uw winkelmandje is nog leeg.

Omega 3-supplementen beschermen het hart en veroorzaken geen prostaatkanker

De negatieve publiciteit omtrent omega 3-supplementen, die prostaatkanker zouden veroorzaken, is nepnieuws. Het klopt echter wel dat ze goed zijn voor het hart. De theorie dat de supplementen prostaatkanker zouden veroorzaken – voor het eerst gesuggereerd in een artikel uit 2013 - is ontkracht door onderzoekers van het Amerikaanse Intermountain Healthcare Heart Institiute. Zij testten de niveaus van twee veelvoorkomende omega 3-vetzuren, DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) bij 87 prostaatkankerpatiënten en een controlegroep van 149 gezonde mannen. De onderzoekers vonden echter geen verband tussen omega 3 en kanker.

Image

Beschermend effect

In een tweede studie volgden de onderzoekers 894 patiënten zonder voorgeschiedenis of symptomen van hartziekten, om te achterhalen of de supplementen goed zijn voor het hart. Dat is immers waarom de supplementen bekendstaan. Toen deze patiënten een coronair angiogram (hartkatheterisatie) kregen – hierop is te zien hoe het bloed door de aderen naar het hart vloeit – werd bij ongeveer 40 procent een ernstige hartaandoening geconstateerd en bij 10 procent drievatslijden, een vernauwing van drie kransslagaderen. Hun DHA- en EPA-niveaus werden ook gemeten en degenen met de hoogste niveaus hadden het kleinste risico op een toekomstige hartaanval, beroerte of hartfalen. Mensen met een hoog omega 3-niveau konden wel een hartkwaal hebben, maar zij waren volgens de onderzoekers steeds degenen die het overleefden. Dat suggereert dat omega 3 niet altijd preventief werkt, maar wel een beschermend effect lijkt te hebben. Het Functioneel Neurologisch Instituut adviseert het gebruik van omega 3-supplement XO-3 van XO Pharma Oils. Dit omega 3-supplement bevat maar liefst vijftig tot zestig procent omega 3-vetzuren in de vorm van alfa-linoleenzuur (ALA).

 

Bron: Intermountain Healthcare news release, November 16, 2019

 

Proactieve ondersteuning van uw organen

Met het assortiment natuurlijke voedingssupplementen van Macrogenix werkt u proactief aan de ondersteuning van uw organen en daarmee aan uw gezondheid.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.