Uw mandje

Uw winkelmandje is nog leeg.

Selenium van groot belang voor goed immuunsysteem in strijd tegen COVID-19

In meerdere COVID-19 onderzoeken is aangetoond hoe belangrijk het is om over een goed functionerend immuunsysteem te beschikken. Als het immuunsysteem goed zijn werk doet is niet alleen de kans op besmetting met corona en andere virale infecties kleiner, maar wordt ook de kans op ernstige complicaties aanzienlijk verkleind. De verwachting is dat de aandacht voor een goed werkend immuunsysteem na afloop van de COVID-19 pandemie onverminderd groot blijft.

Image

Selenium wordt reeds langere tijd geassocieerd met een optimaal functionerend immuunsysteem. Een onderzoeksrapport uit juli 2020 beschreef al dat basale seleniumniveaus geassocieerd werden met betere COVID-19 resultaten in China. Een studie uit januari 2021 maakte duidelijk dat in India relatief veel COVID-10 patiënten kampten met een tekort aan selenium.

Het immuunsysteem is afhankelijk van het niveau van glutathion dat in het menselijk lichaam aanwezig is. Glutathion is de belangrijkste lichaamseigen stof die het lichaam inzet om gifstoffen waar wij continu aan worden blootgesteld onschadelijk te maken. Een van de belangrijke functies van glutathion is de versterking van het immuunsysteem. Er zijn vele factoren die een aanslag doen op de lichaamsvoorraden van glutathion zoals: stress, vervuiling, straling, infectie, medicijnen, slechte voeding, veroudering, sport en verwonding. Een van de belangrijke functies van glutathion is de versterking van het immuunsysteem. Als het lichaam beschikt over voldoende glutathion, dan is er sprake van een goed uitgebalanceerd immuunsysteem. Selenium speelt een belangrijke rol bij het op niveau houden van het glutathion gehalte.

Vooral oudere mensen, die een chronisch tekort hebben aan selenium, lopen een verhoogd risico op besmetting met het coronavirus. Mede als gevolg van het lage seleniumgehalte biedt hun eigen immuunsysteem te weinig bescherming tegen virussen, zoals COVID-19. Behalve met een negatief effect op het immuunsysteem wordt een seleniumtekort ook geassocieerd met een vergrote kans op prostaatkanker onder mannen.

Macrogenix adviseert het gebruik van het supplement XO-S. Suppletie biedt na vaccinatie goede bescherming tegen verkoudheid en problemen met de ademhaling.

Proactieve ondersteuning van uw organen

Met het assortiment natuurlijke voedingssupplementen van Macrogenix werkt u proactief aan de ondersteuning van uw organen en daarmee aan uw gezondheid.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.